En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan SÅSEN! I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Frederik hittat under alla sina resor genom framförallt USA och Japan, men även en hel del andra länder med inspirerande kulinaritet.
I vissa kretsar har kanske Bea fått ett skamfilat rykte, men såsen DEN ÄKTA VARIANTEN Sauce Bearnaise, är ju magiskt god. Tillsammans med till exempel en ruskigt fin köttbit är det svårslaget. Även andra klassiker som Sauce Mousseline, Hollandaise & Espagnole hittar man tillsammans med både klassiska och annorlunda krämer och röror.
Här finns även några enkla fonder som sätter grunden till den perfekta grytan, såsen eller soppan.
Om Författaren
Frederik har skrivit över tjugo kokböcker och har även skrivit barnbokstrilogin Drakarnas Land. Utöver författandet har Frederik Zäll varit kock på TV4 Nyhetsmorgon, pro[1]gramledare för SVT s Överraskningen, Gitarrist och pianist i bandet Eskobar som turnerat världen runt sedan 1999 och rönt framgångar i många hörn av världen. Han driver även matbloggen Lyxlagat.se, har tidigare drivit Svinninge Ölkompani och varit krögare på restaurang Zäll s Smokehouse. Idag arbetar Frederik som creative director och designar kockknivar och köksprodukter.